Ulei rezistent pentru podele Kreidezeit 2,5L

255,61 RON
cu TVA

Produs natural, pe baza de ulei de in si alte uleuri naturale, special pentru suprafete solcititate, expuse uzurii intense. Potrivit pentru interior.

Ulei fin, usor de aplicat, pentru lucrari de calitate. Rezistent la trafic intens, utilizat pe lemn netratat sau slefuit, pe pluta si piatra naturala, atat in case, cat si in zone publice cu circulatie intensa. Este un produs care patrunde adanc in materialul lemnos si creeaza un strat extrem de rezistent la uzura.

Avantaje

> Ulei natural

> "Lucreaza" impreuna cu lemnul

> Ofera o protectie de lunga durata

> Usor de folosit

> Transparent, cu luciu de matase

> Ulei economic

> Produs cu capacitate de difuzie

> Usor de ingrijit si curatat

> Respinge apa şi previne formarea murdăriei 

> Fabricat din ingrediente naturale

Cantitate

  • Livrare rapidă (24-48 de ore) Livrare rapidă (24-48 de ore)
  • Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus
  • 15 zile drept de retur 15 zile drept de retur

Utilizare

Pe toate suprafetele de lemn din interior. Oferă o protecţie intensă împotriva uzurii, pentru lemn netratat, plută netratată şi piatră naturală, în zona de podea, precum şi suprafeţelor similare expuse la uzură (blaturi de bucătărie, mobilă). Adecvat doar pentru spaţii interioare. 

Se aplica direct pe lemn netratat, in doua straturi, urmat eventual de un tratament cu ceara de Carnauba sau Ceara tare de podea. Se aplica cu o perie sau pensula.

Pentru ingrijirea si curatarea suprafetei, recomandam utilizarea Sapunului de Marsilia si a Emulsiei din ceara de Carnauba.

Uleiul poate fi nuantat cu ajutorul pigmentilor Kreidezeit. 

Uleiul se va aplica nediluat cu o pensula, rola sau carpa. 

Important: uleiul trebuie frecat pentru a intra in lemn.

Dupa aplicare, se lasa ca materialul sa fie absorbit de lemn. Excesul de ulei de la suprafata se va sterge inainte de uscare cu o carpa uscata.

Carpele imbibate cu ulei sau ceara vor fi spalate cu apa si uscate in aer liber sau pastrate in container inchis. Alfel prezinta pericol de autoaprindere datorita uleiurilor naturale.

Unelte adecvate 

Pentru aplicarea uleiului rezistent pentru podea cel mai bine se potriveşte o pensulă lată, respectiv un nivelator pentru podele.

Recomandari 

Stratul suport trebuie să e netratat, curat, uscat, degresat şi cu o capacitate mare de absorbţie. 

Temperatura de lucru min.10oC. 

Se recomandă efectuarea unei vopsiri de probă într-o zona ascunsă pentru a depista eventualele modi cări de culoare. 

A se agita puţin înainte de folosire. 

1. Lucrări pregătitoare 

Lemnul netratat se curăţă, se şlefuieşte, canturile se rotunjesc şi se curăţă de praf. Pungile de răşină se îndepărtează cu alcool. 

2. Strat de grund 

Pe straturile suport puternic absorbante (lemn de esenţe moi, plută, plăci de gresie arse la temperaturi mai joase) se aplică uleiul rezistent pentru podea saturat şi uniform. În timp ce uleiul îşi face efectul, cca. 30-45 minute - se controlează dacă sunt locuri unde uleiul a pătruns mai mult în lemn. Aceste locuri se tratează mai departe prin tehnica „ud pe ud”. 

În încheiere excesurile se îndepărtează cu o cârpă uscată, nescămoşată, până când suprafaţa capătă un luciu uniform şi un aspect mătăsos. 

Excesurile de vopsea vor apărea sub formă de zone şi pete cu un luciu umed. Există posibilitatea ca excesul neîndepărtat să nu se usuce bine, urmând ca în final să rămână lipicios şi să ducă la diferenţe de luciu

Aceste zone cu exces nu trebuiesc vopsite ci trebuie îndepărtate cu un răzuitor, cu un tampon de curăţare sau cu o soluţie de leşie de 5% şi în caz de nevoie trebuiesc din nou tratate. 

Pe straturile suport cu o capacitate mai mică de absorbţie (lemn de esenţe tari, etc.) uleiul rezistent pentru podea se va aplica diluat cu cca. 20% balsam din ulei de terebentină. 

După uscarea vopselei de grund se efectuează o şlefuire intermediară cu hârtie şmirghel (granulaţie 120-180), se desprăfuieşte şi se aplică stratul următor. 

3. Strat intermediar / strat final 

Uleiul nediluat se aplică într-un strat subţire şi uniform. Şi în acest caz, după un timp de acţionare de 30-45 minute se îndepărtează temeinic excesul. Dacă lemnul prezintă multe noduri se va acorda atenţie sporită excesului de ulei, în caz contrar la final vor rezulta zone lucioase şi un aspect pătat. 

Pentru straturile suport la care nu se aplică un tratament ulterior cu ceară, al doilea strat de ulei rezistent pentru podea va constitui stratul final. 

Dacă pe straturile suport cu capacitate mică de absorbţie, cum ar fi lemnul de esenţe tari ca tratament final s-a aplicat ceară, este recomandat să se renunţe la stratul intermediar de ulei rezistent pentru podea, urmând ca ceara (de ex. ceară dură pentru podele) să fie aplicată direct pe stratul de grund uscat. 


Uleiul rezistent pentru podea nu trebuie să formeze un strat la suprafaţa lemnului ci să pătrundă în lemn şi să acopere porii. 

4. Tratament final 

Pentru a spori rezistenţa la uzură, recomandăm aplicarea unui strat subtire de ceară dură pentru podea sau emulsie de ceară de Carnauba

5. Îngrijire 

Dacă podelele tratate cu ceară sau cu ulei nu prezintă prea multe impurităţi se vor clăti doar cu apă caldă fără nici un adaos. Nu utilizaţi apă fierbinte sau substanţe degresante, în special acelea cu proprietăţi abrazive. Pentru îndepărtarea impurităţilor mai mari vă recomandăm săpunul de Marsilia cu efect de gresare crescut, iar pentru îngrijirea generală emulsia din ceară de Carnauba ca adaos la apa de şters podeaua. 

Dacă podeaua îşi pierde luciul în zonele uzate se va curăţa cu o cârpă fără utilizarea săpunului. Pentru lucrări de curăţare pe suprafeţe mari, se recomandă o soluţie de 2,5% leşie. După ultimele două tipuri de curăţare prezentate, de regulă se efectuează o împrospătare cu ulei rezistent pentru podea.

Consum 

În funcţie de capacitatea de absorbtie a stratului suport cca. 0.065-0.100 litri/mp per strat. 

Timp de uscare 

Se usucă şi este gata de o nouă aplicare în cca. 24 de ore la 20 grd.C. Umezeala mare din aer, frigul, substraturile ce conţin taninuri (stejar, etc.) sau un consum prea mare pot prelungi perioada de uscare. 

Nu depăşiţi cantităţile recomandate, în timpul utilizării verificând în mod constant consumul. Suprafaţa va căpăta duritatea finală după cca. 4 săptămâni, timp în care se va utiliza cu grijă. 

Depozitare

Depozitat într-un loc ferit de îngheţ şi închis ermetic uleiul rezistent pentru podea îşi menţine valabilitatea timp de până la 2 ani. 

Curăţarea uneltelor 

Uneltele se curăţă imediat după folosire cu balsam din ulei de terebentină sau cu o soluţie de sodă caustică caldă (săpun de Marsilia). 

Fisa tehnica

Volum
2,5L
Tip proiect
Blaturi lemn
Parchet
Trepte lemn