• Alb NCS S0502Y / RAL 9010

Vopsea pe bază de ulei Kreidezeit 2,5L

435,54 RON
cu TVA

Vopsea de acoperire, pe baza de uleiuri vegetale si pigmenti minerali, extrem de rezistenta la intemperii. Este cea mai rezistenta solutie naturala pentru protejarea suprafetelor din lemn in exterior.

Fabricata din materii prime naturale, fara apa sau sintetice, elastica, pentru toate tipurile de lemn exterior. Disponibila in doua tipuri:

Vopsea semigrasă - ca strat intermediar

Vopsea grasă - strat final

Este disponibilă în 15 nuanţe de culoare, atat vopsea semigrasă, cat si vopsea grasă. 

Culoare
Tip
Cantitate

 • Livrare rapidă (24-48 de ore) Livrare rapidă (24-48 de ore)
 • Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus
 • 15 zile drept de retur 15 zile drept de retur

Sistemul complet de vopsea, usor de aplicat, este compus din Ulei de grunduit - Vopsea semigrasa - Vopsea grasa, pentru o protectie inteligenta, eficienta si de lunga durata.

Sistemul de vopsea, construit din 3 straturi, este astfel conceput incat uleiurile fine sa patrunda in lemn, iar straturile grase, pline de ulei si pigmenti, sa rezista intemperiilor.

Este o vopsea de acoperire, din uleiuri naturale valoroase si foarte mult pigment. Fiind deschisa la difuzia vaporilor de apa, se evita stagnarea umiditatii in material, pastrand asfel lemnul in stare uscata in mod permament, fiind evitat pericolul de putrezire a lemnului.

Este gata colorata, se poate aplica direct pe lemnul netratat. Pigmentii continuti sunt de origine minerala, rezistenti la razele UV.

Alegerea potrivita pentru toate tipurile de lemn in exterior, unde se doreste un efect de lunga durata, in special in cazul ferestrelor, usilor de exterior, dar si pentru jucarii sau fatade din lemn.

Vopsea de ulei care nu se rupe, este foarte elastica, si deci nu se decojeste. O vopsea grasa, care chiar daca se degradeaza in timp, uleiul de dedesubt protejeaza lemnul in continuare. Aceste vopsele permit o renovare usoara, fara cheltuieli ridicate.

Practic, se curata suprafata si se aplica un nou strat de Lazura de lemn incolora. Daca in cursul anilor s-a degradat vopseaua, se poate revopsi, fara sa fie necesara decojirea stratului vechi.

Proprietati

 • Vopsea traditionala, pe baza de ulei
 • Fara materiale sintetice
 • Foarte rezistenta la intemperii
 • Cu pigmenti rezistenti la UV
 • Elastica, nu se fisureaza
 • Deschisa la difuzia vaporilor
 • Gata colorata
 • Usor de intretinut
 • Ulei economic
 • Patrunde adanc in lemn
 • Usor de intretinut
 • Fabricat din ingrediente naturale
 • Stratul final cu luciu
 • Respinge apa si murdaria
 • Rezistenta la intemperii
 • Sub 15% diluant
 • Substanta solida minim 85%

Utilizare

Toate suprafetele vor fi tratate in prealabil cu Ulei de grunduit Kreidezeit. Dupa uscarea acestuia si slefuirea fina a suprafetei se va aplica Vopseaua semigrasa, in strat uniform si subtire.

Dupa uscare, se va aplica al doilea strat de vopsea, cu Vopsea grasa, de aceasi culoare. Acesta se aplica abia dupa ce prima aplicare s-a uscat complet. Se aplica cu pensula. Vopseaua se va dilua cu Ulei din balsam de terebentina.

Daca inainte de aplicare exista un strat de vopsea veche, acesta poate fi indepartata cu Pasta decapanta Kreidezeit.

Vopseaua pe bază de ulei va fi aplicată conform recomandărilor pentru vopsele pe bază de ulei adică „pornind de la slab până la gras”:
1. Ulei de grunduit, un strat de bază cu capacitate excelentă de penetrare datorită dimensiunii moleculelor sale. 

2. Vopsea rezistentă pe bază de ulei – semigrasă - strat intermediar cu o putere mare de acoperire, cu aspect mătăsos

3. Vopsea rezistentă pe bază de ulei – grasă – strat final pentru a oferi o bună rezistenţă la intemperii, cu aspect lucios

Este o vopsea pentru suprafeţe lemnoase netratate din zonele interioare, dar mai ales în zonele exterioare: ferestre, uşi, lambrisări. Este recomandată pentru tratarea suprafeţelor de oţel şi zinc.

Aplicare 

Înainte de aplicare, vopselele pe bază de ulei polimerizat trebuie bine agitate. Pelicula de oxidare formată datorită unei perioade prea lungi de depozitare, trebuie îndepărtată înainte de prelucrare şi nu trebuie amestecată în vopsea. Vopseaua se va aplica într-un strat subţire şi uniform, fie prin pensulare e prin rulare. 

Toate straturile se vor aplica doar după uscarea completă a stratului anterior. Pentru aplicare se recomandă pensule de lăcuit din păr natural sau pensule inelare, role de lăcuit cu păr scurt. 

Pregătirea stratului suport 

Îndepărtaţi temeinic straturile vechi de vopsea pe bază de răşină acrilică, respectiv cele cu o compoziţie incerta. Îndepărtaţi pungile de răşină în loc să aplicaţi vopseaua deasupra lor. Şlefuiţi şi desprăfuiţi suprafeţele lemnoase (granulaţie P 100 – P 120). 

Structura stratului de vopsea pe suprafeţe lemnoase
(1). Grunduire: Toate suprafeţele lemnoase nevopsite din zonele interioare şi exterioare vor tratate cu ulei de grunduit. 

În caz de nevoie, după uscarea completă a vopselei se va realiza o şlefuire intermediară (granulaţie P 120 – P 150) şi o desprăfuire a suprafeţei. 

Aplicare în zonele exterioare: 

(2). Strat intermediar cu o vopsea pe bază de ulei – semigrasă
(3). Strat nal cu vopsea pe bază de ulei polimerizat - grasă

Aplicare în zonele interioare: 

În zonele interioare nu este nevoie de stratul final realizat cu vopsea grasă. După plac, în loc de acesta se poate aplica de două ori un strat intermediar cu aspect mat-mătăsos. 

Diluare 

Temperaturile ambientale prea înalte, straturile suport absorbante sau uşor rugoase pot necesita diluarea vopse- lei pe bază de ulei polimerizat. Vopseaua pe bază de ulei polimerizat poate diluată în proporţie de 5-15% cu ulei pe bază de balsam de terebentină.

Curăţare: Straturile de vopsea se vor curăţa cel puţin o dată pe an cu un burete moale şi cu apă, în caz de nevoie adăugându-se şi săpun de Marsilia (art. 220). 

Îngrijire: În continuare, zonele care şi-au pierdut luciul,
mai ales în părţile expuse vântului se vor freca cu o lavetă îmbibată în ulei (lazură pentru lemn pentru exterior, art. 320). Astfel suprafeţele îşi vor recăpăta luciul şi intensitatea culorii. Suprafeţele încă lucioase nu necesită îngrijire. 

Renovare 

Se va recurge la renovare cel târziu când straturile de vopsea pe bază de ulei polimerizat capătă un aspect mat
şi cretos. Se curăţă suprafeţele cu leşie caustică (săpun de Marsilia, art. 220) iar zonele încă lucioase vor uşor şle- fuite (granulaţie P 120 – P 150).
Renovarea se va realiza prin aplicarea unui strat final de vopsea pe bază de ulei polimerizat. Şindrilele de la ferestre trebuie revopsite la fiecare 2 ani. 

Nuanţare 

Vopselele colorate pe bază de ulei polimerizat sunt miscibile între ele în orice proporţie. Astfel, se poate obţine foarte simplu o mare diversitate de culori. 

Timp de uscare 

Cca. 24-48 ore, la o temperatură de 20 grd.C şi o umiditate relativă a aerului de 65%.

Consum / întindere 

Întindere: 12 -16 mp/l
Consum: 0,06 – 0,08 l/mp per strat, în funcţie de capacitatea de absorbţie a stratului. 

Curăţarea uneltelor 

Imediat după folosire, uneltele se curăţă în apă caldă cu săpun (săpun de Marsilia) sau cu ulei din balsam de terebentină. 

Depozitare 

Depozitată în locuri ferite de îngheţ şi în ambalaje închise ermetic, produsul are o perioadă de valabilitate de cel puţin 2 ani. 

Fisa tehnica

Tip proiect
Case din lemn
Ferestre
Mobilă
Terasă lemn