Ulei de grunduit Kreidezeit 10L

642,60 RON
cu TVA

Produs natural, pe baza de ulei de in si alte uleuri naturale, folosit pentru grunduirea suprafetelor din lemn, inainte ca acestea sa fie vopsite cu Vopsea pe baza de ulei.

Se utilizează pentru grunduire în spaţii interioare şi exterioare. Adecvat pentru toate suprafeţele lemnoase netratate, pentru plută, piatră naturală, teracotă şi tencuieli neutre.

1L acopera cca. 10-15 mp.

In functie de capacitatea de absorbtie a substratului, consumul este de 0,07 - 0,1 L/mp

Cantitate

  • Livrare rapidă (24-48 de ore) Livrare rapidă (24-48 de ore)
  • Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus
  • 15 zile drept de retur 15 zile drept de retur

Informatii Generale 

Pentru ca masa moleculara a sa este de cca 50 de ori mai mica decat a rasinii sintetice, patrunde adanc in substrat si inchide porii lemnului. In acest fel substratul este pregatit pentru o vopsire ulterioara cu vopseluri pe baza de ulei.

Temperatura de lucru: min 10 grade C. Substratul trebuie se fie uscat, curat si absorbant. Uleiul de grunduit se va folosi nediluat. Incercati sa evitati formarea de surplus. Surplusul se va indeparta dupa perioada de actiunea uleiului (cca. 20 min.) cu o carpa fara scame. Uleiul nu trebuie sa faca pelicula la suprafata ci trebuie sa intre in lemn si sa astupe porii. Timp de uscare: cca. 24 de ore.

Proprietati:

> Nu contine rasini

> Are capacitate de difuzie (lasa suprafata sa "respire")

> Are o patrundere puternica

> Se potriveste foarte bine la vopsirile ulterioare cu vopseluri pe baza de ulei

> Respinge mizeria si apa

> Usor de aplicat

> Produs din materii prime naturale si regenerabile

Utilizare 

În spaţii exterioare, este nevoie de o vopsire succesivă cu lazură pigmentată pentru lemn pentru exterior, respectiv vopsea pe bază de ulei polimerizat. 

În spaţii interioare, pentru suprafeţe mai puţin solicitate, se recomandă ca un tratament unic - suprafeţe clasice, tratate cu ulei (ulei de in). 

Compozitie 

Ulei de in, balsam din ulei de terpentină dublu ra nat, ulei rezistent pentru lemn, substanţă uscată fără plumb 

Unelte potrivite 

Pentru aplicare se recomandă o pensulă, role, aparate de pulverizat sau instalaţii de vopsire prin imersie. 

Prelucrare 

Temperatura de lucru: min 10 oC. Stratul suport trebuie să e uscat, curat şi absorbant. 

Uleiul de grunduit se va folosi nediluat. 

Uleiul de grunduit nu trebuie se formeze un strat la suprafaţa lemnului ci să pătrundă în lemn şi să acopere porii. 

Excesurile de ulei vor apărea sub formă de zone şi pete cu un luciu umed. Există posibilitatea ca excesul neîndepărtat să nu se usuce bine, urmând ca în final să rămână lipicios şi să ducă la diferenţe de luciu. 

Aceste zone cu exces nu trebuiesc vopsite ci trebuie frecate cu un răzuitor, cu un tampon de curăţire sau cu o soluţie de leşie de 5% şi în caz de nevoie trebuiesc din nou tratate. 

Timp de uscare 

Uscat şi gata de următoarea aplicare după cca. 24 de ore la 20oC. Umezeala mare din aer, frigul, substraturile ce conţin substanţe tanante (stejar, etc.) şi un consum prea mare pot prelungi perioada de uscare. 

Curăţarea uneltelor 

Imediat după folosire uneltele se curăţă cu balsam din ulei de terebentină sau cu soluţie de sodă caustică (Săpun de Marseille). 

Consum 

În funcţie de capacitatea de absorbţie a stratului suport consumul este de cca. 0.07-0.1 litri/m2.
În cazul suprafeţelor lemnoase netratate se va calcula cu un consum mai mare. Valorile exacte pentru consum se determină experimental la faţa locului. 

Depozitare 

Depozitat într-un loc ferit de îngheţ şi închis ermetic uleiul de grunduit îşi păstrează valabilitatea până la cel puţin 2 ani.

Atentie

Cârpele de curăţire şi materialele textile de aplicare îmbibate cu uleiuri volatile, prezintă pericol de autoaprindere! Cârpele îmbibate cu ulei trebuie uscate în aer liber sau păstrate intr-un container închis, ferit de foc (cutie de tablă). În timpul aplicării trebuie avut grijă ca uleiul să nu intre în contact cu materiale de izolare poroase. Şi în acest caz există pericol de autoaprindere!

Fisa tehnica

Tip proiect
Ferestre
Garduri
Mobilier gradină
Mobilă
Terasă lemn