• Stejar deschis

Lazură pentru lemn colorată Kreidezeit 2,5L

284,17 RON
cu TVA

Lazura gata de aplicat pe lemnul expus la exterior disponibila in 9 nuante clasice: pin, larice, stejar deschis, stejar antic, nuc, palisandru, wenge, abanos, teak.

In functie de capacitatea de absorbtie, 1L acopera cca. 15 mp.

Este gata colorata, se poate aplica direct pe lemnul netratat. Potrivita pentru toate tipurile de lemn in exterior, pentru case din lemn, fatade, garduri, mobilier de gradina, dar si pentru lemn din zonele interioare.

Un produs cu calitati exceptionale, un fel de bait ecologic, dar pe baza de uleiuri naturale, rezistent la intemperii, razele UV, inghet-dezghet. Fabricat din materii prime naturale, fara apa sau sintetice. Nu formeaza o pelicula de suprafata, ci se patrunde adanc in porii lemnului si-i ofera o protectie eficienta. Usor de aplicat.

Culoare
Cantitate

 • Livrare rapidă (24-48 de ore) Livrare rapidă (24-48 de ore)
 • Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus
 • 15 zile drept de retur 15 zile drept de retur

Utilizare
Lazura este aplicabilă pe toate tipurile de lemn din zonele exterioare: grinzi cu zăbrele, ferestre, faţade de lemn, garduri, mobilier de grădină, jucării, pergole, uşi şi porţi.
În zonele interioare: pentru mobilier, ferestre, uşi, balustrade, jucării.
Nu se recomandă pentru pardoseli de lemn. In zonele interioare se recomandă aplicarea unui strat, în timp ce în zonele exterioare cel puţin două straturi. 

Lazurile sunt miscibile între ele după plac, astfel încât se poate obţine o diversitate de nuanţe intermediare. Lazurile pentru lemn Kreidezeit protejează lemnul dvs. de intemperii, umezeală, impurităţi şi decolorările în gri. Prin utilizarea unor pigmenţi de pământ de înaltă calitate, expresivi şi absolut rezistenţi la lumină se va obţine o nuanţare cromatică estetică a texturii naturale a lemnului. 

Lazurile pentru lemn Kreidezeit nu se exfoliază, nu se fisurează şi nu se rup, ci rămân elastice degradându-se treptat. Nu necesită multă întreţinere, ci doar o simplă spălare şi revopsire. 

Suprafeţele lăcuite sau suprafeţele lemnoase tratate cu grunduri şi vopsele solubile în apă nu permit aplicarea lazurilor pentru lemn din gama Kreidezeit. 

Caracteristici 

 • elastică şi rezistentă la intemperii
 • hidrofugă, previne depunerea murdăriei
 • are un luciu mătăsos
 • capacitate de difuzie a aburului, protejând împotriva putregaiului şi a umezelii stagnante
 • uşor de aplicat şi foarte rentabil
 • rezistent la salivă şi transpiraţie
 • recomandată pentru tratarea jucăriilor pentru copii
 • usor de reimprospatat
 • densitate cca. 900g/l

Compozitie 

Ulei de in, ulei de lemn polimerizat, ulei de in polimerizat, ulei din balsam de terpentină, colofoniu de zinc, pigmenţi de pământ, pigmenţi de oxid de er, talc, argilă uscată, acid silicic, sicativ fără plumb. 

Lucrări pregătitoare 

Se îndepărtează straturile vechi de vopsea pe bază de răşină alchidică respectiv acrilică precum şi pungile de răşină. Suprafeţele de lemn se şlefuiesc în direcţia brelor (granulaţie P 120) şi se desprăfuiesc. 

Canturile se rotunjesc. 

Condiţii de aplicare 

Stratul suport trebuie să e netratat, curat, uscat, degresat, neutru din punct de vedere chimic şi absorbant. Temperatura minimă de prelucrare şi de uscare este de 12 grade C, timp de cel puţin 24 de ore. 

Aplicare 

Lazurile pentru lemn trebuie bine agitate înainte de aplicare şi din când în când şi în timpul aplicării. Lazura nediluată se va aplica uniform pe suprafaţa lemnului, în direcţia fibrelor. Trebuie evitată formarea surplusurilor sau în caz de nevoie acestea trebuie întinse. Toate straturile trebuie aplicate doar după uscarea completă a stratului anterior.

Unelte adecvate 

Pensulă de lăcuit şi role cu burete. 

Structura stratului în zonele exterioare
(1) Protecţie preventivă a lemnului în zonele exterioare:
Ca o protecţie preventivă pentru combaterea dăunătorilor şi ciupercilor, lemnul netratat va fi supus unui tratament prealabil cu sare borică din gama Kreidezeit. 

(2) Grunduire: Cu ulei de grunduit Kreidezeit, recomandat doar la specii lemnoase cu capacitate mare de absorbţie. 

(3) Aplicarea lazurii pentru lemn: Se recomandă aplicarea a cel puţin două straturi. 

Structura stratului în zonele interioare
(1) Grunduire:
cu ulei de grunduit din gama Kreidezeit, necesar doar la specii lemnoase cu capacitate mare de absorbţie. 

(2) Aplicarea lazurii pentru lemn: Se recomandă aplicarea a cel puţin unui strat. Pentru evitarea obţinerii unei suprafeţe lipicioase, la cca. 20 de minute după aplicarea lazurii suprafaţa se va freca cu o lavetă uscată în scopul îndepărtării surplusurilor. 

(3) Aplicarea pe părţile interioare ale ferestrelor: Pe părţile interioare ale ferestrelor straturile se vor aplica la fel ca pe părţile exterioare. În caz ideal, stratul din zona interioară trebuie să fie mai etanşă la difuzie (pierderi prin difuzie). În acest scop, lazura poate să conţină 20% de ulei pe bază de răşină. 

Întreţinere/îngrijire în zonele exterioare 

Cu puţină îngrijire se poate spori durabilitatea lazurii pentru lemn din zonele exterioare. 

Ferestre: Cel puţin odată pe an, suprafeţele exterioare ale ferestrei trebuie curăţate cu un burete moale şi cu apă, în caz de nevoie cu un adaos de leşie de săpun (săpun de Marsilia) lăsându-se apoi să se usuce. 

În continuare, suprafeţele curăţate se freacă uşor cu o lavetă/burete îmbibat în ulei (lazură pentru lemn în zonele exterioare). Astfel suprafeţele îşi vor recăpăta luciul. Se poate renunţa încă mult timp la vopselele colorante de reîmprospătare. 

Faţade, elemente de construcţie din lemn: Cel puţin o dată pe an se verifică dacă suprafeţele prezintă urme de impurităţi, eventual daune provocate de atacul ciupercilor (puncte mici şi negre) şi în caz de nevoie se vor spăla
cu un burete şi cu apă (eventual cu un adaos de săpun de Marsilia). 

Renovare 

Renovarea se face în funcţie de necesităţi, adică atunci când lazura pentru lemn îşi pierde luciul din cauza degradării, căpătând un aspect mat/uscat. Degradarea depinde în mod direct de intensitatea schimbărilor atmosferice, ceea ce înseamnă că nu există intervale definite pentru efectuarea vopsirii de reîmprospătare. 

Intervale de renovare (valori orientative): Partea construcţiei orientată spre vânturi: aprox. la fiecare 2-3 ani Partea opusă a construcţiei: aprox. la fiecare 2-5 ani. Suprafeţele vor fi curăţate cu apă, eventual cu un adaos de săpun de Marsilia, iar după uscare – în funcţie de starea lor – se vor vopsi cu lazură pentru lemn pigmentată sau incoloră. 

Curăţarea uneltelor 

Imediat după utilizare uneltele se vor curăţa cu ulei din balsam de terebentină după care se vor spăla cu leşie de săpun caldă (săpun de Marsilia. 

Timpi de uscare 

Se usucă şi este gata de revopsire cel mai devreme după cca. 24 ore, la temperatura de 20 grd.C. Umezeala înaltă a aerului, straturile suport cu conţinut de tanini (lemnul de stejar) şi temperaturile scăzute încetinesc procesul de uscare. 

Consum 

Caa. 50-100 ml/ mp pe strat la suprafeţe lemnoase netede, şlefuite. 

Pe suprafeţele lemnoase netratate şi cu o capacitate mare de absorbţie se va calcula un consum mai mare. 

Fisa tehnica

Tip proiect
Ferestre
Garduri
Jucării lemn
Mobilier gradină
Terasă lemn