Pigment pentru ulei, ceară, tencuială Kreidezeit 175 g

60,00 RON
cu TVA

Pigmenti netoxici, sub forma de praf, pentru colorarea uleiurilor si cerurilor, a lazurilor si lacurilor, a tencuielilor naturale. Se pot folosi si pentru nuantarea vopselelor.

Culoare
Cantitate

  • Livrare rapidă (24-48 de ore) Livrare rapidă (24-48 de ore)
  • Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus Transport gratuit în localitățile din rețeaua Urgent Cargus
  • 15 zile drept de retur 15 zile drept de retur

In cazul nuantarii vopselelor - pigmentii vor fi amestecati mai intai cu o cantitate mica de apa si apoi adaugati in vopsea.

Pentru nuantarea cerurilor - amestecati o cantitate mica de ceara cu toata cantitatea de pigmenti cu ajutorul unei spatule pe o placa de sticla. Acest amestec se adauga apoi in restul de ceara si se omogenizeaza bine.

Se recomanda o concentratie de maximum 20% pigment.

La colorarea uleurilor, inainte de nuantare, pigmentii se amesteca mai intai intr-un vas cu puţin ulei, pana se obtine o pasta omogena şi doar dupa aceea se adauga in restul de ulei.

Ocru galben, ocru auriu

Este un produs de dezagregare natural, compus din roci şi minerale cu conţinut de fier. Substanţa colorantă este hidroxidul de fier. Este absolut rezistent la lumină şi intemperii. Ţara de origine este Franţa, ocrul galben de-altfel fiind foarte răspândit pe suprafaţa Pământului. Este compatibil cu toate tipurile de lianţi.

Ocru roşu

Este un pigment de pământ, obţinut prin arderea pigmentului ocru galben. Componentele colorante sunt oxizii ferici (III) .

Roşu de Siena

Este un pigment de pământ, obţinut prin procesul de ardere a Pământului de Siena de culoare galbenă. Pământul de Siena conţine – în opoziţie cu variantele de ocru – o anumită proporţie de silicaţi. Este compatibil cu toţi pigmenţii şi toate tipurile de lianţi, fiind un pigment excelent pentru lazuri. 

Verde închis

Este un amestec între pigmenţi minerali verzi (verde-spinel, verde de cromoxid) şi talc. Este absolut rezistent la lumină şi la intemperii, netoxic, compatibil cu toţi pigmenţii şi toate tipurile de lianţi.

Pigmenţi de oxizi de fier (galben, roşu, portocaliu, maro, negru)

Este rugină sintetică, obţinută de pe urma reacţiilor de precipitare a soluţiei de sulfat de fier. Netoxic. Este absolut rezistent la lumină, la intemperii, compatibil cu toate tipurile de lianţi. Are o compoziţie fină şi o capacitate extremă de colorare. La nuanţele de galben şi portocaliu este vorba de oxizi ferici cu un conţinut diferit de apă de cristalizare.

Maroul de oxid de fier conţine în plus depuneri de oxizi feroşi (II). Oxizii roşu de fier se obţin datorită pierderii de apă în procesul încălzirii oxidului de fier galben la temperaturi de la 180 C până la 800C. Oxidul negru de fier este un amestec de oxid magnetic compus din oxizi feroşi (II) şi ferici (III), în forma sa naturală cunoscut sub numele de magnetit.

Umbre

Sunt pigmenţi naturali de pământ, componentele colorante în acest caz fiind hidraţii de fier cu hidroxizi de mangan şi silicaţi de aluminiu. Datorită conţinutului de mangan, Umbrele accelerează uscarea vopselelor pe bază de ulei. Umbrele prezintă diferite nuanţe de culori, în funcţie de conţinutul de oxid de fier, oxid de mangan şi de silicat. Este compatibil cu toţi pigmenţii şi toate tipurile de lianţi, netoxic, absolut rezistent la lumină şi intemperii.

Alb de titan Rutil

Extras dintr-un mineral natural (Rutil), curăţat şi precipitat din nou, albul de titan se distinge prin puterea sa excelentă de acoperire în toţi lianţii. Rutilul este rezistent din punct de vedere chimic, rezistent la lumină şi netoxic.

Albastru ultramarin

Este un pigment mineral  sintetic, obţinut prin încălzirea unui amestec de sodă, argilă şi sulf. Este un pigment netoxic (parţial admis şi ca colorant alimentar), miscibil cu toţi pigmenţii de pământ, cu excepţia cuprului şi a compuşilor plumbului. Albastrul ultramarin este rezistent la var, în principiu rezistent la lumină şi la intemperii, dar nerezistent la acizi. Deoarece în zilele noastre atmosfera are un caracter slab acid, albastrul ultramarin poate fi utilizat doar limitat în zone exterioare (poate cauza coloraţii negre, respectiv decolorări). Este un pigment recomandat pentru lazuri. 

Violet ultramarin

Este un pigment mineral sintetic, un amestec dintre roşul ultramarin şi albastrul ultramrarin. În procesul fabricaţiei are o temperatură de ardere puţin diferită, fiind obţinut prin încălzirea unui amestec de sodă, argilă şi sulf. Este netoxic (parţial admis şi ca colorant alimentar), fiind miscibil cu toţi pigmenţii de pământ, cu excepţia cuprului şi a compuşilor plumbului. Nu se recomandă pentru zone exterioare (vezi albastrul ultramarin).

Pigmenţi Spinell

Spinelii sunt minerale de origine diferită (de origine magmatică sau metamorfogeni), formate la o temperatură înaltă. Prin încorporarea diverşilor ioni în procesul vulcanic de formare se creează spineli foarte coloraţi.